Nieuws

Hier vindt u al het nieuws over MobExpo

Lemur van AMSAC komt naar MobExpo 2018!

(01-12-2017)

"Lemur" - AMSAC Le mur is een modelbaan naar Belgisch voorbeeld in schaal H0 die een dubbelsporig hoofdtraject door een Ardens getint landschap uitbeeldt. Het spoor slingert zachtjes door het landschap waardoor het fijn is lange treinen te zien rijden door het groene landschap. Op een van de modules is een halte voorzien waar een schaalmodel van de steunmuur bij het station van Tilff een blikvanger is.

Les Grottes de Saint Idesbald en Ardennes [PRIMEUR!] van Tom Ivens komt naar MobExpo 2018!

(24-11-2017)

Les Grottes de Saint Idesbald en Ardennes [PRIMEUR!] Onze vijfde gast is Tom Ivens met zijn trambaan Les Grottes de Saint Idesbald en Ardennes. Deze baan is nog nooit eerder vertoond, en zal dus de eerste maal te bezichtigen zijn op MobExpo 2018. De invloed van Tom Ivens zijn trambaan kan je gaan zoeken in Han-sur-Lesse. Door de vele details en bewegende elementen, blijf je op deze baan telkens iets nieuw ontdekken. De baan is rondom te bezichtigen en zorgt in elke hoek voor een verrassing. De kleine details foto’s zijn maar het topje van de ijsberg.

Les Sablières de Nemours van Matthieu Jacqemart komt naar MobExpo 2018!

(17-11-2017)

Les sablières de Nemours van Matthieu Jacqemart. Onze tweede gast uit het buitenland en lid van club maquettisme sedanais is Matthieu Jacquemart. Met deze H0e smalspoorbaan zorgt Matthieu voor een leuk spoorverloop en talrijke details. Geen woorden maar foto’s!

Punta Marina van Jan van Mourik komt naar MobExpo 2018!

(11-11-2017)

Vaste bezoekers op MobExpo zijn Henk Wüst en Jan van Mourik. Deze keer dompelen zij jullie onder in Punta Marina. Een Italiaans smalspoorbaantje met een leuke haven, op een kleine oppervlakte. Een leuk weetje: Zonder het te weten dat Punta Marina een echt dorp is aan de Adriatische kust, gaf Henk deze naam aan zijn baan. Punta Marina ligt vlak tegen Ravenna.

Thanasse – Cabusart van MSA Oostkamp komt naar MobExpo 2018!

(03-11-2017)

De tweede modelbaan die op MobExpo te zien zal zijn, is Thanasse – Cabusart Thanasse – Cabusart is een modelbaan in schaal 0 (1/43,5) van Modelspoor Atelier Oostkamp vzw. Gesitueerd in het zuidelijke deel van de provincies Henegouwen en Namen, met aansluiting op het Franse spoornet. De baan ademt een typische jaren 50’er sfeer uit. Met een lengte van maar liefst 27 m, is dit de langste baan die op MobExpo 2018 te bezichtigen zal zijn. Je kan er echt niet naast kijken. Het rollend materiaal op deze baan is zelfbouw of omgebouwd, om aan het echte voorbeeld te voldoen.

Bouillière van Roderik Vanderkelen komt naar MobExpo 2018!

(27-10-2017)

Met trots kondigen we de eerste modelbaan aan die te zien zal zijn op MobExpo 2018 aan: Bouillière van Roderik Vanderkelen. Bouillière is een klein, fijn H0m baantje van 3m bij 1m. De buurtspoorwegen anno 1960, in de Belgische Ardennen. Deze modelbaan is inspireert door het stadje Bouillon. De andere modelbanen worden aangekondigd periodisch aangekondigd.

MobExpo 2018

(01-11-2016)

We kijken nu al uit naar onze nieuwe editie, de 3de intussen, van MobExpo! De derde editie van MobExpo gaat door op 21 & 22 april 2018. Er zullen weer tal van nieuwe mooie diorama's en kleine baantjes te zien zijn! Hou deze data dus alvast vrij in uw agenda's ...

Eerste pagina Vorige pagina  1 2